Raut

Charakteristické pro rautový způsob občerstvení je výdej z takzvaných bufetových, rautových stolů. Pokrmy jsou potom servírovány a doplňovány na stolech ve studené nebo teplé formě. Samozřejmostí je také nápojový bufet s nabídkou sortimentu nealkoholických a v případě zájmu také alkoholických nápojů. Během rautu si mohou hosté překládat pokrmy sami, nebo je také přítomna obsluha. Způsob rautového občerstvení se hodí pro větší společnost zhruba od 30 lidí.

Ukázkové menu Raut

Rautové pohoštění Středomořská kuchyně I.

Popis menu Cena za osobu
  • Studený bufet (300g / osoba)
    • Rostbífová homole s omáčkou z divokých švestek
    • Rybí mísa – tygří krevety, uzený pstruh, tataráček z lososa…
    • Variace francouzských a italských sýrů
    • Hovězí carpaccio s rukolou a hoblinkami parmezánu
    • Filírovaná kachní prsa s višňovou omáčkou
    • Tostados s tuňákem
    • Bramborová tortila – Tortila de patatas
  • Teplý bufet (300g / osoba)
    • Grilovaná butterfish s citronovo-máslovou omáčkou
    • Gratinovaný fenykl,šalvěj..
    • Vitello tonato s kapari
    • Domácí bramborové gnocchi s bylinkovým pestem
    • Dušené italské kuře na červeném víně
    • Filet z lososa pečený v celku
    • Italské bramborové rösti sypané řeřichou
    • Pečené medailónky z vepřové panenky s houbovým cassoulet
  • Ovoce, zelenina, dezerty (150g / osoba)
    • Krájená zelenina /rajčata, okurky, papriky/
    • Salát z trhaných lístků s italskou slaninou,mozzarellou a plátky ředkviček
    • Italský fazolový salát
    • Mamutí olivy
    • Mozzarella di bufala s tomaty a čerstvou bazalkou
    • Ovocný koš
    • Jablkový závin s vlašskými ořechy
    • Domácí lívanečky s tvarohovým krémem
    • Smetanový dort s lesním ovocem
  • Doplňky
    • Výběr pečiva
    • Dresinky a studené omáčky
590,- Kč

Konzumace formou rautu. Nápoje účtujeme dle skutečné konzumace.

Rautové pohoštění Středomořská kuchyně II.

Popis menu Cena za osobu
  • Studený bufet (300g / osoba)
    • Variace francouzských a italských sýrů
    • Hovězí carpaccio s rukolou a hoblinkami parmezánu
    • Galantina z kuřete
    • Krevetový koktejl
    • Prosciutto di Parma jemně krájená a dekorovaná medovým melounem
  • Teplý bufet
    • Pasta station 300g / osoba, těstoviny vyráběné přímo před zákazníkem a dle jeho přání
      • Špagety s uzeným lososem a smetanovou omáčkou
      • Špagety s rajčatovou omáčkou, slaninou a špenátem
      • Špagety s olivami a mozzarellou
      • Špagety s česnekem a feferonkami
      • Boloňské špagety
      • Špagety se smetanovou omáčkou, vejci a slaninou
    • Teplý station 250g / osoba
      • Italská krůtí prsa plněná sušenými rajčaty
      • Italské bramborové rösti sypané řeřichou
      • Pečené vepřové karé s fazolkami a prosciutem
      • Brambory zapečené se smetanou a brokolicí
  • Ovoce, zelenina, dezerty (200g / osoba)
    • Krájená zelenina (rajčata, okurky, papriky)
    • Salát z trhaných lístků salátů
    • Mozzarella s rajčaty a bazalkou
    • Řecký těstovinový salát
    • Ovocný koš
    • Jablkový závin s vanilkovou omáčkou
  • Doplňky
    • Výběr pečiva
    • Dresinky a studené omáčky
520,- Kč / osoba / 20 osob

500,- Kč / osoba / 40 osob

480,- Kč / osoba / 100 osob

Konzumace formou rautu. Nápoje účtujeme dle skutečné konzumace.

Rautové pohoštění Staročeská kuchyně I.

Popis menu Cena za osobu
  • Studený bufet (300g / osoba)
    • Miniřízečky v trojobalu
    • Variace domácích tlačenek
    • Galantina z kuřete
    • Uzená vepřová kýta s jablečným křenem krájená před hosty
    • Variace nejznámějších Českých sýrů s jahodovou marmeládou
    • Rybí mísa – Uzený pstruh, kapr, tolstolobik
    • Variace uzenin s křenem a hořčicí
  • Teplý bufet
    • Králík pečený po selsku s vepřovým bokem
    • Kuřecí prsa v hříbkové omáčce
    • Pečená kachna po staročesku
    • Pařížské brambůrky
    • Chlupaté knedlíky
    • Špekové knedlíky
  • Ovoce, zelenina, saláty (150g / osoba)
    • Rajčata sypaná strouhaným modrým sýrem
    • Krájená zelenina
    • Zelný salát se slaninou
    • Pyramida z čerstvého kusového ovoce
  • Dezerty
    • Jablkový závin s vlašskými ořechy
    • Tvarohový závin
    • Řez smetanového dortu s čerstvými malinami
  • Doplňky, omáčky
    • Omáčky studené, teplé
    • Dresinky k zelenině
    • Pečivo
490,- Kč / osoba / 20 osob

450,- Kč / osoba / 40 osob

400,- Kč / osoba / 100 osob

Konzumace formou rautu. Nápoje účtujeme dle skutečné konzumace.

Rautové pohoštění Staročeská kuchyně II.

Popis menu Cena za osobu
  • Studený bufet (300g / osoba)
    • Vepřová pečeně BBQ podávaná s rozmarýnovou Aïoli omáčkou
    • Uzená šunka od kosti s jablečno-hořčičným glazé
    • Rolovaná kuřata pečená s nádivkou z mozzarelly a listového špenátu s pesto majonézou
    • Jihočeské kachny pečené s nádivkou z pekanových ořechů
    • Variace nejznámějších Českých sýrů s jahodovou marmeládou a lučním medem.
  • Masa připravovaná na grilu (celkem 250g /osoba)
    • Mleté kořeněné biftečky s feferonkou
    • Rump steak grilovaný v čerstvě drceném pepři
    • Vepřové kotletky grilované v marinádě z limetek a hořčice
    • Vepřová žebírka marinovaná medem, tomaty a tymiánem
    • Kuřecí prsíčka grilovaná v marinádě ze sladkého chillies
    • Tygří krevety na špízu
    • Filet z lososa s mořskou solí
    • Plátky libové slaniny grilované v marinádě z čerstvého koriandru
    • Grilované sele 190,- Kč / kg
  • Přílohy a omáčky (celkem 150g / osoba)
    • Brambory pečené s čerstvým rozmarýnem
    • Grilované červené papriky
    • Paličky cukrové kukuřice
    • Výběr z pekařských košů
    • Pažitková smetana
    • Hříbková omáčka
  • Ovoce, zelenina, saláty (celkem 200g / osoba)
    • Country bramborový salát s nakládanou zeleninou
    • Pestrobarevný salát z čerstvé zeleniny, fazolek a šalotky
    • Pikantní zelný salát s křenem a kysanou smetanou
  • Dezerty
    • Domácí buchtičky s vanilkovým krémem
    • Řez smetanového dortu s lesním ovocem
650,- Kč
(bez selete)

Konzumace formou rautu. Nápoje účtujeme dle skutečné konzumace.


[16]